Over Peer

De zanger, presentator, improvisator en theaterdocent Peer de Graaf (Den Bosch 1958) woont en werkt al vele jaren in Tilburg. Bij kinderen & jongeren is hij bekend geworden als de artiest Meneertje Peertje,als zanger van Trapperdetrap (actueel:De Liedjesatlas ) en als docent van theaterworkshops (o.a via Factorium,Tilburg). Hij was ruim zeven jaar docent drama bij 2College Wandelbos en 2 College Cobbenhagen.

Volwassenen kennen hem als improvisator/zanger/entertainer in duo Lang &Gelukkig, PeerdeGraafmachine en als ‘master of ceremonies’ op talloze festivals en andere culturele manifestaties. Tevens treedt hij op met diverse gelegenheidsbands zoals de nederlandstalige samba/bossanovaband Volop Zon. 17 jaar lang was hij zanger/entertainer bij de in 2008 opgeheven jump’n jive band ‘Handsome Harry Company’. In 1988 stond De Graaf in de finale van het cabaretfestival Camaretten. Hij ontving voor zijn theater en muziekwerk te Tilburg in 2003 de Ad Vinkenprijs.

Peer heeft veel gewerkt met Thijs Borsten (componist/producent ) o.a Trapperdetrap CD’s en jeugdvoorstellingen (De Magische Drie in theaters door het hele land.Op reizend theaterfestival de Parade :Groot Kind & andere optredens)

Er is  de voorstelling ‘Liedjesatlas’ voor de jeugd (4 t/m 8 jaar) in samenwerking met gitarist Stefan Blankestijn./producent Thijs Borsten (op basis van De Liedjesatlas;uitgeverij Rubinstein)Ook zijn er de kindervoorstellingen met Izaline Calister,Thijs Borsten en Stefan Blankestijn zoals bijvoorbeeld in het Concertgebouw Amsterdam (‘Op een grote paddestoel ‘ en onlangs in première ‘Liedjes zonder grenzen’,een voorstelling op basis van het gelijknamige boek (+cd)met teksten van Koos Meinderts.
Voorts doet Peer theatrale rondleidingen in de Spoorzone & de Piushaven te Tilburg met duo Lang&Gelukkig via Saskia Bodelier van Verrassend Tilburg en meer…(saskia@verrassendtilburgenmeer.nl)

Via Factorium Tilburg staat hij regelmatig voor de klas in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in het kader van talentontwikkeling .(theaterprojecten,workshops,gastlessen,voorstellingen op maat.)

Peer is sowieso een podiumkunstenaar die in staat is iedere gelegenheid van acts op maat te voorzien.Humor & muzikaliteit voeren de boventoon bij zijn’ Schat van het moment ! ‘Altijd is er sprake van levendige interactie,vrolijke participatie en actuele inspiratie .(alsmede enige transpiratie vanwege de overgave en zinderende bezieling die zich fysiek expressief vertaalt .)

Boekingen : 0627336105 (:idea:)peerdegraaf@hotmail.com